Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Verstelplaat om trekhaak te verlagen

 
139,56
10 dagen
900001001850CAR
+

Universele kogelverstelplaat voor aanhangerkoppeling met ABE | TÜV goedkeuring

AHK kogelhoogte aanpassen met hoogte-verstelplaat

AHK - Kogelhoogte verstellen 

De kogelhoogte van een aanhangerkoppeling aanpassen

Deze hoogte-verstelplaat is een veelzijdig product; hij past op alle voertuigen met een geflensde kogelkop met Europees gatenpatroon en heeft een trekvermogen van 3500 kg en een D-waarde van 17,17 kN en is goedgekeurd voor auto's en vrachtwagens.

Het adapterstuk is bijzonder universeel en kan op verschillende manieren op het aanhangapparaat worden gebruikt:

- Voor het aanpassen van de kogelhoogte naar boven en beneden,

- Voor het wisselen van een kogelkop met vier gaten (83 x 56 mm) naar twee gaten met een gatenafstand van 90 mm en omgekeerd,

- Als houder voor een combinatiekoppeling, bijv. aanhangerkoppelkogel, kogelkoppeling, oog, opstap, montagebeugel voor apparatuur.

- Als bescherming bij het aankoppelen van een aanhangwagen (bumperbescherming).

De verstelplaat heeft een Europees keurmerk, dus een algemene gebruiksvergunning (ABE) en is klaar voor gebruik zonder TÜV-vermelding in het kentekenbewijs.

Hoogte-instelplaat voor 2- en 4-gaats kogel

De hoogte van een trekhaakkogel aanpassen

De kogelhoogte van een aanhangerkoppeling aanpassen

De kogelhoogte van een aanhangerkoppeling wordt gespecificeerd in reglement nr. 55 van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UN/ECE) en moet tussen 350 mm en 420 mm boven de grond liggen. Hoewel de fabrikanten van aanhangerkoppelingen verplicht zijn zich aan het reglement te houden, gebeurt het steeds weer dat de koppelkogel te hoog of te laag zit.

Met deze hoogte-verstelplaat kunnen de blokken van de trekhaak naar beneden of naar boven worden verplaatst. De adapterplaat is zo ontworpen dat alle Europese koppelkogels met flens zowel met 4-boutsbevestiging (M10 of M12 in gatenpatroon 83x56 mm) als met 2-boutsbevestiging (M16 in gatenafstand 90 mm) in hoogte versteld kunnen worden.

De flenskoppelkogel met gatenpatroon 83x56 mm (4-boutsbevestiging) kan naar keuze 56 mm of 112 mm (of 224 mm) naar beneden of naar boven worden versteld.

De flenskogel met montage met twee gaten om de 90 mm kan in verschillende stappen (30-50, 55 en 60 mm) omhoog of omlaag worden gebracht tot 165 mm (in totaal).

Adapterplaat voor AHK kogelwissel

VAN 2-GATS 90 MM NAAR 4-GATS 83X56 MM EN OMGEKEERD

Adapterplaat voor AHK kogelverwisseling

De adapterplaat ondersteunt zowel kogels met vier gaten als kogels met twee gaten.

Dit heeft als voordeel dat de afstelplaat zeer universeel is en voor beide soorten schragen kan worden gebruikt.

Een kogelwissel met gelijktijdige hoogteverstelling is dus ook mogelijk; en twee in beide richtingen van 2-gats 90 mm naar 4-gats 83x56 mm en omgekeerd.

Vangmuilkoppeling en AHK kogel op dezelfde trekhaak

De kogelhoogte van een aanhangerkoppeling aanpassen

Een combi-vangmuilmuilkoppeling is vooral wenselijk voor terreinvoertuigen, maar niet alleen voor landbouw- en bosbouwvoertuigen.

Op deze adapterplaat kunnen twee soorten werktuigen tegelijk worden bevestigd. Elke combinatie is mogelijk:

  • Koppelkogel
  • Vangmuilkoppeling
  • Trekoog
  • Haakkoppeling
  • Aparatuurbevestiging
  • Opstaptrede

Stootbescherming voor de koppeling

Stootbescherming voor de koppeling

Bij het aankoppelen van een aanhangwagen is er bijna altijd een kleine botsing tussen de trekker en de koppeling.

Dit is vooral het geval bij zware aanhangwagens die niet op de koppelkogel van de aanhangwagen kunnen worden geduwd. Door de totale lengte van bijna 235 mm van de plaat kan deze adapterplaat zo geplaatst worden dat de trekhaakkogel tijdens het aankoppelen tegen de plaat stoot en het trekkende voertuig onbeschadigd blijft.

Dankzij de U-vorm van de plaat blijft het trekoog dicht bij de aanhangerkoppelkogel en wordt het koppelen uiteindelijk eenvoudiger.

D-waarde:
17.7
Trekgewicht:
3500 kg
Eigen gewicht:
2.7